Controale în școlile unde niciun elev nu a luat Bac-ul ! Satu Mare pe lista ministerului !

Ministrul Educației intenționează să trimită Corpul de control al ministrului în fiecare școală unde rata de promovare a fost zero. Astfel, Sorin Cîmpeanu a punctat că situația va fi analizată îndeaproape.

În judetul Satu Mare este vorba despre Liceul Tehnologic „Petru Cupcea” Supuru de Jos si Liceul Tehnologic „Unio-Traian Vuia” Satu Mare, unde niciun elev nu a trecut examenul maturitatii.

Avem peste 40 de licee şi vom face o analiză pe fiecare liceu în parte, vom vedea care sunt măsurile care se impun. Cauzele cu siguranţă sunt extrem de grave atunci când rata de promovare este zero. Luăm în calcul cele mai eficiente măsuri, care vor fi corelate cu ceea ce prevede proiectul România Educată şi cu ce va prevedea o nouă Lege a Educaţiei.

Promovare zero este un lucru cu totul şi cu totul deosebit. Cred că vom trimite Corpul de control al ministrului, dacă nu cumva va merge chiar un secretar de stat, în fiecare dintre şcolile unde rata de promovare a fost zero, pentru a identifica în profunzime şi corect cauzele care au condus la acest lucru”, a transmis Sorin Cîmpeanu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.