Ce spune Tribunalul Maramures despre accidentul mortal de langa mall ? Cum si-a motivat instanta, decizia ?

Instanta a schimbat complet decizia dată de Judecătoria Baia Mare și a dispus arestarea preventivă a șoferului în vârstă de 20 ani care a intrat cu autoturismul în stația de autobuz de lângă VIVO MALL Baia Mare.

Tribunalul Maramureş a admis astăzi, 9 iulie, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare împotriva încheierii penale nr. 2085 din 6 iulie 2021 pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Baia Mare, a desfiinţat-o în totalitate şi, rejudecând, a admis propunerea formulată şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului cercetat pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 9 iulie 2021 şi până în data de 7 august 2021 inclusiv.

Instanţa a reţinut existenţa unor indicii temeinice care justifică suspiciunea rezonabilă că acesta, în data de 3 iulie, în jurul orei 20.05, conducând un autoturism marca BMW în Municipiul Baia Mare, din cauza nerespectării dispoziţiilor legale care reglementează circulaţia rutieră şi a neadaptării vitezei de circulaţie la condiţiile de carosabil umed, a pierdut controlul autoturismului, a derapat, autoturismul intrând într-o construcţie special amenajată cu destinaţie de staţie de autobuz, în afara părţii carosabile.

In urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a uneia dintre victime, care, din cauza leziunilor suferite, a decedat în data de 6 iulie.

Hotărârea Tribunalului Maramureş este definitivă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.