Un şofer român de TIR a provocat prăpăd pe o şosea din Franța: Un mort și 9 răniți (Foto)

Un accident rutier grav a fost provocat de un șofer român de TIR în Franța, scrie portalul regional de știri France Bleu. În evenimentul rutier au fost implicate două camioane și patru autoturisme.

O femeie de 68 de ani a murit, o tânără de 18 ani a fost extrem de grav rănita, iar alte 8 persoane, între care și o fetiță de 8 ani, au suferit răni grave.

Accidentul a provocat un uriaș blocaj de trafic spre și dinspre Italia și un incendiu de vegetație pe marginea autostrăzii, fiind nevoie de intervenția a două avioane cu apă pentru a stinge flăcările, alături de 40 de pompieri. Un avion cu apă a stins incendiul declanșat de accident.

Procurorul din Grasse a anunțat la 5 ore după accident că în camionul care a provocat carnagiul erau 24 de tone de țiglă. Una dintre anvelope a explodat, provocând accidentul. Șoferul TIR-ului, de naționalitate română, se află în custodia poliției. Rezultatele testelor pentru consumul de droguri și alcool nu sunt încă cunoscute.

Camerele de supraveghere de pe autostradă au surprins nenorocirea.

După ce anvelopa a explodat, camionul a trecut prin spațiul verde de pe mijlocul autostrăzii, a rupt parapeții metalici și a intrat pe contrasens, unde a lovit un alt TIR și 4 autoturisme, s-a oprit în șanțul de pe marginea, pe celălalt sens, iar apoi a luat foc.

Flăcările au cuprins vegetația de pe marginea șoselei și s-au răspândit rapid pe o suprafață de 4 hectare. Două ore și jumătate a durat până când incendiul a fost sub control. Cauciucul stânga față a explodat în mers.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.