Matinalii si-au inceput activitatile. Programe pentru copii (Foto)

Vacanţa de vară este perioada optimă de a îmbina plăcutul cu utilul pentru acei care vor să-şi petreacă cu sens timpul care le stă la dispoziţie. Fundaţia „Hans Lindner” organizează Programul „Matinalii”, ca dincolo de oferirea de actiuni mobilizante şi atractive, să poată acorda si sprijin tinerilor în orientarea lor școlară și profesională.

Elevilor li se oferă șansa de a vizita si de a cunoaște îndeaproape firmele și fermele din județ, de a participa la exerciţii practice, de a dobândi experiență reală. Copiii primesc informaţii reale și o mână de ajutor, atunci când urmează să aleagă o profesie și doresc să aibă o carieră de succes. Astfel se va mai facilita şi interacţionarea agenţilor economici activi cu viitoarea generaţie de angajaţi, promovând sustenabilitatea locală.

Încă din prima săptămână a vacanței s-a dat start acestui program, a fost plin de activități și experiențe marcante pentru copiii sositi de la ONG-urile partenere din Satu Mare, Călinești si Cidreag. În primul rând bucătăria fundației a găzduit micii bucătari, care împreună cu angajaţii şi voluntarii au gătit cu voie bună şi dăruire, pregătind supe, diferite preparate, pâine și prăjituri. Astfel nu doar că s-a umplut casa cu miresme îmbietoare, dar tinerii s-au putut socializa între ei, şi au mai făcut şi o faptă bună, umanitară, contribuind nemijlocit la prepararea hranei calde pentru beneficiarii vârstnici neglijaţi din Satu Mare (Programul „Lindner Agape”), cărora fundația le livrează zilnic, gratuit câte o porție de mâncare.

În următoarele săptămâni urmeză să aibă loc programe asemănătoare, la fel de frumoase, ca şi copiii noi veniţi în Programul „Matinalii” (de data acesta din centrele de plasament din Jud. Satu Mare) să poată ajunge şi ei în locuri noi, şi să-şi poată lărgi orizonturile în definirea drumului ales în carieră.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.