Starea de alerta, prelungita

CNSU a adoptat în ședința de astăzi, 7 iulie, propunerea de prelungire a stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 12 iulie.

Principala modificare față de măsurile aflate în vigoare vizează creșterea perioadei pentru care sunt aplicabile exceptările de la măsurile de prevenire și control a răspândiri Covid pentru persoanele care au trecut prin boală de la 90 la 180 de zile ulterioare datei confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

În context, trebuie subliniat că autoritățile sunt îngrijorate din cauza tulpinii Delta. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 a tras trage un semnal de alarmă în acest context. Mai exact, potrivit CNCAV, în România, au fost confirmate 57 de cazuri de infecție cu tulpina Delta, în 9 județe din țară, cele mai multe fiind înregistrate în Ilfov, Argeș și municipiul București. Un prim deces cauzat de tulpina Delta a fost declarat la o persoană de 72 de ani, din muncipiul Pitești, nevaccinată.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.