Biblioteca Județeană reia proiectul „BiblioVacanța”

După o ediție suspendată din cauza contextului epidemiologic, Biblioteca Județeană Satu Mare reia tradiția începută în 2014 și organizează în perioada 13 iulie – 31 august, o serie de activități creative și recreative destinate copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani.

Având ca punct de pornire conceptul de învățare pe tot parcursul vieții prin carte și lectură, activitățile propuse de bibliotecarii sătmăreni în cadrul proiectului „BiblioVacanța” sunt reunite sub genericul „Copii, dar responsabili” și cuprind activități care vizează dobândirea de noi informații menite să le îmbogățească participanților cunoștințele de cultură generală, jocuri interactive și de echipă, ateliere creative, de lectură și dezvoltare personală, vizionări de filme de animație pentru copii și ecranizări ale unor opere literare studiate în școală.

De asemenea, în completarea activităților care vizează buna cuviință și comportamentul civilizat în societate, prin participarea și cu implicarea unor specialiști din diverse domenii de activitate, vor fi organizate colocvii ce vor aborda preocupările pentru care copiii manifestă interes sporit: grija pentru animalele de companie, educație ecologică, sanitară, rutieră sau financiară.

Activitățile cuprinse în cadrul acestui proiect se vor derula în viitorul sediu al Bibliotecii Județene Satu Mare, în zilele de marți și joi, în intervalul orar 10:00-12:00, în Sala de conferințe, situată la etajul clădirii de pe Strada Iuliu Maniu, Nr. 2.

Prezenta ediție va debuta marți, 13 iulie, cu activități centrate pe importanța animalelor de companie în viața noastră, având-o ca invitată pe tânăra Andrada Șanta, dr. veterinar.

Participarea la diversele activități este gratuită, singura condiție impusă de organizatori fiind aceea ca beneficiarii programului să posede permisul de utilizator, document care se obține gratuit, la Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr”.

Înscrierile la „BiblioVacanța 2021” se vor face telefonic, la numărul 0261-711199, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00-16:00, în limita a 20 de participanți, în ordinea cronologică a solicitărilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.