O nouă materie în şcolile din România. Ce vor învăţa elevii

Guvernul condus de către Florin Cîţu vrea să facă o schimbare importantă în programa scoolara. Vrea să introducă tematica de management al emoţiilor în cadrul orelor de dirigenţie.

Este de fapt o parte a programului naţional de suport destinat copiilor în contextul pandemiei, intitulat „Din grijă pentru copii”, a anunţat, luni, Mădălina Turza, consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, la lansarea programului.

Programul a fost gândit la nivel conceptual şi discutat de asemenea la nivel conceptual cu principalii actori-cheie guvernamentali şi neguvernamentali, pe două direcţii de intervenţie.

Pe de o parte, în zona de management şi pregătire a profilului emoţional al copilului, prin dezvoltarea de resurse pentru practicieni şi beneficiari, atât prin sistemul de educaţie, cât şi la nivelul comunităţii.

La nivel de logică de intervenţie a acestui program, am gândit în stadiu conceptual o serie de măsuri guvernamentale pe care le putem aplica împreună cu partenerii noştri şi pe care urmează să le dezvoltăm şi să le articulăm împreună.

Pe partea de management emoţional şi suport psiho-emoţional, ne gândim la introducerea tematicii de managementul emoţiilor şi inteligenţei emoţionale în cadrul orelor de dirigenţie, la crearea unor ghiduri de intervenţie adaptate contextului pandemic, precum şi o serie de alte măsuri de sprijin în şcoală”, a afirmat Turza.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.