SamCivica a dus cadouri în toate casele de tip familial din județul Satu Mare

Membrii Asociației SamCivica împreună cu mai mulți voluntari au pregătit în această dimineață 200 de pachete pentru copiii aflați în casele de tip familial din Satu Mare. Asociația a dorit astfel să marcheze Ziua Internațională a Copilului, prin acțiuni care au în centrul lor micuții aflați în grija statului.

Luni dimineața, membrii Asociației SamCivica împreună cu voluntarii care au răspuns prezent apelului lansat pe pagina de socializare a asociației, au pregătit 200 de pachete pentru copiii aflați în grija statului, în casele de tip familial gestionate de Direcția Generală de Protecție a Copilului Satu Mare.

Echipele formate din membri și voluntari au distribuit cadouri la 17 case de tip familial. Astfel, au fost vizitați cei peste 190 de copii care locuiesc în centre, în localitățile Rătești, Oar, Borlești, Berindan, Hurezu Mare, Carei, Tășnad, Amați, Noroieni și municipiul Satu Mare.

La Centrul de Plasament “Floare de Colț” din Halmeu, cadourile vor ajunge în cursul zilei de mâine, având în vedere că cei mici au avut planificate astăzi alte tipuri de activități.

Ne bucurăm că am putut să le facem copiilor o mică surpriză, că am reușit să le îndulcim puțin ziua, cu cadourile pregătite cu mult drag de membrii noștri. Zâmbetele pe care le-am primit din partea celor mici rămân cea mai frumoasă răsplată pentru noi. Am fost surprinși și de numărul mare de voluntari care au răspuns prezent apelului nostru și cărora le mulțumim pentru că și-au donat timpul și ne-au ajutat cu pregătirea și distribuția pachetelor. Sperăm să vină alături de noi și în alte acțiuni pe care le pregătim, indiferent că vorbim de cele umanitare, educative, ecologice sau de activități sportive”, a declarant președintele SamCivica dr. Călin Culcean.

Acțiunea de astăzi este a doua activitate derulată de Asociația SamCivica pentru a marca Ziua Internațională a Copilului. Sâmbătă, voluntarii și membrii SamCivica au organizat activități în aer liber cu copiii de la Casa de Tip Familial Maria.

Asociația SamCivica dorește să mulțumească D.G.A.S.P.C. Satu Mare pentru deschiderea de care a dat dovadă și pentru colaborarea foarte bună în cadrul proiectelor derulate de membrii și voluntarii asociației.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.