Lucrarile la podul dintre Potau si Caraseu, scoase la licitatie (Foto)

După ce la începutul acestui an, primarul comunei Mediesu Aurit, Marian Torok, a semnat contractul de finanțare pentru construirea unui pod peste raul Somes, iată ca proiectul a fost publicat pentru licitatie.

Proiectul „Pod nou peste râul Someș în zona Potau-Cărășeu”, se află pe ultima sută de metri, adică s-a publicat pentru licitație” spune edilul comunei Medieșu Aurit, Marian Torok, arătând totodată importanța acestei căi de trecere a râului Someș, legând zona Codrului cu cea a Oașului, un proiect care va aduce plus valoare, comunitatilor din zona.

Investitia este una cât se poate de utila, nu doar pentru locuitorii celor doua comunități, ci va reprezenta un punct de legătură facil intre cele doua zone ale judetului Satu Mare. Edilul comunei Mediesu Aurit, Marian Torok, a subliniat pentru Satmareanul faptul ca documentul aferent investitiei a fost parafat la Ministerul Dezvoltarii, și va fi finantat prin PNDL, făcând parte componenta din cadrul subprogramului „Modernizarea satului romanesc”.

Contractul este semnat. Termenul de finalizare a investitiei este data de 31 decembrie 2022”, a subliniat la începutul acestui an, primarul Marian Torok.

În ceea ce privește datele tehnice ale investitiei, edilul ne-a spus ca podul va avea o lungime de 131 de metri, partea carosabila va avea latimea de 7,8 metri, la care se adauga și doua trotuare de o parte și de alta a podului. Tronsonul de peste rau va fi realizat din prefabricate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.