Aurelia Fedorca: „Am găsit fotolii în vârf de munte, cauciucuri, extrem de multe PET-uri”

Peste 500 de voluntari din Negresti-Oas, mici și mari, copii, elevi și adulți, în câteva ore au reușit să strânga tone de deșeuri și să faca orașul lună, începând din cartierele Baltă, Decebal și Salcâmului, pe strada Victoriei până la Certeze și până în Vama, continuând cu cursurile de apă – Tur și Talna, au cuprins toată zona Valea Măriei și au ajuns până sus la baza pârtiei de schi, trecând prin zonele Brada și Trestii de la Luna Șes.

Am găsit fotolii în vârf de munte, cauciucuri care își așteptau stăpânii, extrem de multe PET-uri și deșeuri din construcții pe tot domeniul public. Am acoperit fiecare stradă, cartier, curs de apă, zonă de agrement, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să știm unde e locul gunoiului, nu înseamnă că unii trebuie să strângem mizeria după alții, puțin spus … iresponsabili.

Le mulțumesc partenerilor noștri care s-au implicat trup și suflet în această acțiune: elevii și dascălii de la Grădinițele G.P.P 1 și 7, Școlile Gimnaziale nr. 1 și 3, Liceele Teoretic și Ioniță G. Andron, Asociația pentru Sprijin și Dezvoltare Țara Oașului, Asociația Centrul Creștin Betel, Ocolul Silvic Negrești-Oaș, Serviciul de Salvamont și, nu în ultimul rând, colegilor de la Primărie și de la operatorul de salubrizare Cleanman.

Le mulțumesc și negreștenilor care au răspuns pozitiv invitației noastre și și-au făcut curățenie în zona propriei locuințe, dând exemplu că suntem o comunitate unită, care face echipă în orice demers. Doar împreună putem genera schimbarea pe care ne-o dorim în Negrești-Oaș!

Fac apel încă o dată către întreaga comunitate negreșteană astfel încât, printr-un efort comun, să contribuim la un oraş curat, care să ne dea sentimentul apartenenţei şi să ne responsabilizeze. Să facem din orașul nostru acel oraș în care să trăiești, nu doar să locuiești! O inițiativă reușită azi poate să fie un exemplu de inițiativă mâine”, este mesajul primarului orașului Negresti-Oas, Aurelia Fedorca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.