Castelul Károlyi promovat la cea de-a 6-a ediție a Târgului European al Castelelor (Foto)

Castelul Károlyi este promovat la cea de-a 6-a ediție a Târgului European al Castelelor, eveniment găzduit de către Castelul Corvinilor din Hunedoara în perioada 28-29 mai 2021.

Este primul Târg de acest gen, organizat în acest an. Din cauza condițiilor impuse de pandemie, această ediție este organizată în aer liber, în Curtea Husarilor (curtea exterioară a Castelului Corvinilor) și sunt doar expozanți din țară.

Vineri și sâmbătă, 20 de castele și cetăți din România se prezintă, prin intermediul standurilor special amenajate, în fața vizitatorilor: Cetatea Alba Carolina, Castelul Bran, Castelul Károlyi – Carei, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, Cetatea Medievală Mălăieşti, Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” – Târgovişte, Cetatea Şiriei şi Castelul Bohus, Cetatea Feldioara, Cetatea Medievală Râşnov, Cetatea Poenari, Muzeul Oraşului Oradea, Muzeul Naţional al Banatului, Cetatea Târgu Mureş, Cetatea Făgăraş, Cetatea Rupea, Cetatea Deva, Palatul Brukenthal (Muzeul Naţional Brukental), Cetatea Şoimoş, Direcţia Generală de Administrare Monumente şi Promovare Turistică a Judeţului Hunedoara şi gazda evenimentului, Muzeul Castelul Corvinilor.

Programul târgului cuprinde și demonstraţii de lupte medievale, lecţii de tir cu arcul şi lecţii de spadă oferite de Ordinul Cavalerilor de Hunedoara şi Asociaţia ”Castelul din Carpaţi”, între orele 10:00 și 16:00 în ambele zile ale manifestării, dar și o expoziţie, cu defilare şi dresaj de şoimi, vineri, în intervalul orar 10:00 – 15:00, şi sâmbătă, între 12:00 şi 15:00 în compania reprezentanţilor Asociaţiei ”Peregrinus”

Reprezentanții Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”distribuie vizitatorilor materiale promoționale despre Castelul Károlyi, despre obiectivele turistice din împrejurimi și din județ, despre posibilitățile de cazare din zonă, dar și despre evenimentele culturale care vor avea loc în perioada estivală la Carei.

În doar câteva ore de la deschiderea acestei noi ediții a târgului, câteva sute de persoane au vizitat standurile, inclusiv standul careienilor. Aceștia s-au arătat impresionați de frumusețea Castelului din Carei și a orașului, cerând informații despre locuri de cazare, trasee turistice și evenimente culturale.

Printre vizitatorii de la standul Castelului Károlyi s-au numărat diverse personalități locale și județene, primarul municipiului Hunedoara consilieri locali, județeni și oameni de cultură. Primarul municipiului Hunedoara, domnul Dan Bobouţanu i-a felicitat pe reprezentanții Careiului, mulțumindu-le pentru faptul că sunt prezenți în fiecare an la târg, subliniind că realizarea acestui eveniment și o prezență atât de variată a expozanților reprezintă un aspect important atât pentru turismul intern, cât și pentru cel internațional.

Careienii și-au propus stabilirea de legături cu alte castele din țară în vederea unor viitoare colaborări.

Vizitatorii au fost impresionați de hainele de epocă ale careienilor, dar și de standul care reprezintă o imagine nocturnă a castelului Károlyi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.