Parcari supraterane in municipiu. Studiile de fezabilitate, aprobate

Primaria municipiului Satu Mare vrea sa construiască parcari supraterane pe străzile Decebal, în spatele Magazinului „Somesul” dar și pe strada Mihail Kogalniceanu.

Discuția este de mai multă vreme, constituind chiar neintelegeri, având în vedere ca parcarea din spatele Magazinului „Somesul” a fost contestata de locatari, încă în vara anului 2020, pe motiv ca zona ar deveni supra-aglomerata, iar aerul mult mai poluat.

Dorim să rezolvăm o problemă stringentă pentru municipiul Satu Mare, ignorată de administrațiile anterioare.

Consiliul Local a aprobat studiile de fezabilitate pentru construcțiile parcărilor supraterane de pe str. Decebal și Mihail Kogălniceanu. Primăria va căuta să găsească surse de finanțare, naționale sau europene, pentru ca bugetul local să nu fie afectat”, spune conducerea Primariei.

Potrivit unui proiect de hotărâre aprobat în august 2020, parcarea de pe strada Decebal ar urma să fie construită pe o suprafață 3.500 de metri pătrați. Clădirea cu subsol, parter, plus patru etaje va avea o suprafață totală de 1350 metri pătrați. Situată în spatele centrului comercial Someșul, construcția va avea un număr total de 182 locuri de parcare. La subsolul clădirii sătmărenii vor avea la dispoziție 27 de locuri de parcare. La parter și la fiecare dintre cele patru etaje vor fi câte 29 de locuri.

Cea de pe strada Mihail Kogălniceanu, va avea subsol, parter și doua etaje, și va fi construită pe o suprafață de peste 1.600 de metri pătrați. Clădirea va dispune de 146 de locuri de parcare dintre care: 34 la subsol, 22 la parter, 34 la primul etaj, tot 34 patru la etajul doi, plus 22 de locuri de parcare pe acoperiș/terasă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.