Activitatea fabricii Continental din Nadab va fi transferata la Carei

Continental anunță transferul activităților sale de la fabrica de sisteme de inducție din Nădab la locația de producție de furtunuri din cauciuc de încălzire/răcire din Carei. Transferul operațional se va face treptat și se va încheia la mijlocul anului 2022.

Volumele pentru sistemele de inducție a aerului și sistemele de răcire și încălzire scad constant din cauza schimbării industriei auto către vehicule electrice. Astfel, căutăm noi soluții inovatoare care să ne permită noi oportunități de colaborare. Consolidarea dintre cele două locații de producție din Nădab și Carei este un mare pas înainte. Prin aceasta, vrem să ne menținem cele mai moderne și competitive atuuri, să realizăm o creștere profitabilă și să ne întărim poziția din sectorul de producție a furtunurilor auto”, explică Bogdan Ureniuc, directorul general al unităților de producție din Nădab și Carei.

Vrem să susținem poziția de lider în industrie, sector care se confruntă, de mai mulți ani, cu o varietate de incertitudini macroeconomice în întreaga lume. În același timp, ne pregătim să fim competitivi pe plan internațional în viitor, astfel că plănuim să continuăm dezvoltarea activităților noastre din România”, adaugă acesta.

Obiectivul general pentru următorii ani vizează dezvoltarea în continuare a organizației din România prin consolidarea și creșterea activității fabricii din Carei ca locație principală a operațiunilor de cauciuc și asamblare, unde sunt fabricate furtunuri auto care ajută la reducerea emisiilor și susțin managementul soluțiilor termice pentru mașinile de pasageri și comerciale. În același timp, locația ContiTech din Timișoara va avea un rol important în operațiunile de fabricare și asamblare a țevilor de aer condiționat.

Peste 300 de angajați ai fabricii din Nădab vor fi afectați de acest transfer al activităților. Angajaților afectați li se va oferi opțiunea de relocare de la Nădab la Carei, în timp ce o parte mică a acestora va fi relocată la Timișoara.

Această decizie nu a fost ușoară, dar a fost una, din păcate, necesară. Le-am explicat angajaților motivele care stau la baza ei, precum și pașii următori care vor fi luați. Vom discuta cu fiecare despre oportunitățile individuale pe care le are și le vom oferi sprijin pentru a-și găsi alte slujbe”, explică Bogdan Ureniuc, directorul unităților de producție din Nădab și Carei.

Compania va oferi un pachet compensatoriu pentru restrângerea activității în conformitate cu reglementările legislative locale acelor angajați care nu vor dori să se transfere.

În locația din Nădab sunt realizate furtunuri curbate, drepte și convolute pentru inducția aerului. Fabrica produce aproximativ 13 milioane de produse în fiecare an pentru mașini de pasageri, autovehicule hybrid și vehicule comerciale. În unitatea de producție din Carei sunt fabricate furtunuri din cauciuc de încălzire/răcire, precum și furtunuri pentru inducția aerului. Aici sunt produse aproximativ 27 milioane de piese pe an pentru mașini de pasageri și vehicule comerciale.

Activitățile din celelalte locații Continental din România nu vor fi influențate de decizia luată pentru fabrica din Nădab.

atea fabricii Continental din Nădab va fi transferată la unitatea de producție

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.