Serinus Energy se extinde la Moftin. Detalii în articol

Compania poloneză de petrol și gaze Serinus Energy, controlată de un fond de investiții al miliardarului Sebastian Kulczyk, mai vrea sa foreze o sonda la Moftin, scriu jurnalistii de la www.profit.ro. 

Compania operează în prezent patru sonde de gaze la concesiunea din Satu Mare: Moftinu-1003, Moftinu-1007, Moftinu-1004 și Moftinu-1008. Pentru acest an, Serinus și-a programat forarea celei de-a cincea sonde în perimetru, lucrările fiind estimate să înceapă în a doua jumătate a anului.

În total, Serinus a raportat o producție medie de 2.340 boe/zi anul trecut, în creștere cu 68% comparativ cu anul 2019. În afara perimetrului din România, compania deține cinci concesiuni de petrol și gaze în Tunisia. Veniturile au scăzut ușor, de la 24,4 milioane de dolari la 24 milioane de dolari, în condițiile în care efectele majorării producției au fost anulate, în mare parte, de ieftinirea prețurilor materiilor prime pe fondul pandemiei.

Serinus a investit 5,5 milioane de dolari anul trecut, din care 4,2 milioane de dolari în România, pentru forarea sondei Moftinu-1004 și lucrările pregătitoare pentru sonda Moftinu-1008. Compania poloneză a lansat producția comercială la Moftinu în aprilie 2019.

Serinus Energy este controlată de Kulczyk Investments, fond de investiții înființat de fostul miliardarul polonez Jan Kulczyk, care a decedat în 2015. Kulczyk Investments este condus în prezent de fiul lui Jan Kulczyk, Sebastian, creditat de Forbes cu o avere de 1,7 miliarde de dolari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.