Începe maratonul de vaccinare pentru tinerii cu vârsta între 16-18 ani

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghita, a anunțat că în perioda 31 mai – 1 iunie va fi organizat un maraton de vaccinare dedicat adolescenţilor cu vârsta între 16-18 ani.

Potrivit acestuia, maratonul de vaccinare se va organiza în toate centrele organizate la nivel naţional.

În perioada 31 mai -1 iunie va fi un maraton de vaccinare dedicat adolescenţilor între 16 şi 18 ani în toate centrele de vaccinare organizate la nivel naţional, în centrele fixe, dar şi în alte evenimente de tip maraton de vaccinare, care se organizează în complementaritatea centrelor deja funcţionale”, a declarat Gheorghita marţi.

Pentru a se putea vaccina, tinerii vor fi nevoiți să fie însoțiți de părinți sau de tutorele legal. Ei se pot prezenta pe tot parcursul programului.

Totodată, acesta a mai explicat că centrele de vaccinare vor fi aprovizionate cu un număr de doze mai mare astfel încât toți cei care dori să se vaccineze să poată face acest lucru.

Tinerii, adolescenţii între 16 şi 18 ani, fiind evident însoţiţi de părinţi sau tutorele legal, se vor prezenta pe tot parcursul programului de lucru şi nu doar după ora 14:00, în centrele de vaccinare şi vor beneficia de acest proces. De asemenea, vor fi la nivelul fiecărui judeţ unul sau mai multe centre, în funcţie de resursa umană, care vor avea activitate timp de 24 de ore şi care vor permite, aceste centre, vaccinarea şi după ora 20.00.

Din acest punct de vedere, centrele vor fi aprovizionate cu un număr suficient de doze încât să asigurăm vaccinarea tuturor celor care se adresează şi în felul acesta vrem să marcăm această Zi internaţională a copiilor cu un gest, dacă vreţi, care arată interesul pentru tineri, interesul pentru siguranţa noastră a tuturor şi pentru semnalul de încredere pe care noi ne dorim ca tinerii să îl dea în întreaga societate”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.