Pregătește Guvernul restricții pentru persoanele ne-vaccinate?

Concomitent cu lansarea certificatului verde, care atestă faptul că o persoană a fost vaccinată împotriva Covid-19, Guvernul pregătește o surpriză neplăcută celor care nu s-au vaccinat. Surse guvernamentale vorbesc despre introducerea unor restricții doar pentru cei care nu au fost vaccinați.

Se lucrează intens la construcția aplicației pentru certificatul verde de vaccinare, iar în perioada imediat următoare aceasta va fi lansată.

Din acel punct ar putea urma și o serie de restricții pentru cei care nu sunt vaccinați, scrie sursa citată.

Premierul Florin declara luna trecută că în România nu se va aplica certificatul verde, românii urmând să meargă fără acest document în vacanță, în interiorul țării.

Am ajuns într-o zonă de platou, chiar la o scădere a ratei de pozitivare”, a spus premierul, la începutul lunii aprilie. El a avansat data de 1 iunie ca termen de la care se poate discuta ”despre revenirea la normalitate”.

Întrebat dacă în România se va aplica certificatul verde anti-Covid, Florin Citu a răspuns: „În România nu se va aplica certificatul verde, românii vor merge în vacanță fără”.

Serviciul pentru Telecomunicații Speciale (STS) se va ocupa în România de implementarea certificatului verde european, a precizat ulterior șeful Guvernului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.