Alocațiile copiilor nu vor mai fi majorate anul acesta

Alocațiile copiilor nu vor mai fi majorate anul acesta, în contextul în care părinții din România așteptau ca acest lucru să se întâmple la începutul lunii iulie a acestui an.

Majorarea alocațiilor copiilor ce era programată pentru jumătatea acestui an ar urma să fie anulată, deși cei din USR o susțin. În coaliție ar fi izbucnit discuții aprinse pe această temă între acest partid și PNL, pentru că prim-ministrul Florin Cîțu nu sprijină noua creștere.

În cazul în care nu se va ajunge la o soluție în Parlament, conform acelorași surse, Guvernul ar urma să dea o ordonanță de urgență prin care să împiedice noua majorare a alocațiilor în acest an.

În cea de-a doua lună a acestui an, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a precizat la cât ajunge efortul bugetar pentru majorarea alocațiilor copiilor din România. Oficialul declara că instituția și-a asumat creșterea de 20% de la începutul anului, dar a atras atenția că trebuie să fie urmărit în Parlament și proiectul de lege ce prevede două tranșe de majorare, cu 40%, dintre care una la mijlocul acestui an.

Efortul bugetar pentru majorarea alocațiilor este în total de 9,8 miliarde de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 1 la sută din PIB, ceea ce înseamnă că o altă majorare practic ar duce la ieșirea din deficitul bugetar asumat de guvern și susținut de noi toți”, a spus ministrul Muncii, în luna februarie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.