11 centre de vaccinare in judet. 71361 de sătmăreni, imunizati

Campania de vaccinare în județul Satu Mare, demarată la data de 5 ianuarie 2021 a ajuns în acest moment la disponibilitatea oricărui tip de vaccin, pentru toți cetățenii care doresc să se vaccineze.

În județul Satu Mare, în acest moment există 11 centre de vaccinare unde se folosește vaccin Comirnaty, furnizat de Pfizer-BioNTech, cu excepția centrului din Supur unde se folosește doar vaccin furnizat de Moderna și a unui flux de vaccin VaxZevria furnizat de AstraZeneca la Școala ”Avram Iancu”.

Cele 11 centre din județ sunt: Ambulatoriul de specialitate Satu Mare, Școala ”Avram Iancu” Satu Mare, Batalion 52 Geniu CMJ – Satu Mare, Căminul Cultural Supur, Grup Scolar Industrial ”Iuliu Maniu” Carei, Grup Școlar Industrial Tășnad, Ambulatoriu Spital Negresti-Oas, Casa de cultură Medieșu-Aurit, Colegiul Tehnic ”Traian Vuia” Satu Mare, Căminul Cultural Poiana Codrului, Școala Generală ”Vasile Lucaciu” Satu Mare.

În ceea ce privește vaccinul Janssen, furnizat de compania Johnson & Johnson și administrat prin cuprinderea medicilor de familie în programul național de imunizare, până în acest moment 46 de cabinete ale medicilor de familie au recepționat 2510 doze de vaccin și au administrat 1138 de doze. Acest vaccin oferă imunizare prin administrarea unei singure doze. Vaccinul Janssen va fi administrat și în cadrul centrului de vaccinare care se află în etapa finală de amenajare, în cadrul Punctului de Frontieră Petea, destinat tuturor persoanelor, nu doar celor care tranzitează frontiera.

Pentru a nu îngrădi dreptul la vaccinare a niciunui cetățean, indiferent de locul de domiciliu sau de accesarea unei platforme informatice de programare, și pentru a se atinge cât mai repede nivelul de imunizare care să permită revenirea la normalitate, prefectul Altfatter Tamas, în colaborare cu celelalte instituții implicate a organizat caravane și evenimente de vaccinare, țintind mediul rural, marii angajatori dar și aglomerările de persoane, concomitent cu activitatea celor patru echipe mobile de vaccinare ale Direcției de Sănătate Publică, destinate vaccinării persoanelor din centrele rezidențiale, a celor imobilizate sau aflate în situații critice.

Astfel, prin intermediul unei echipe mobile de vaccinare a Ministerului Apărării Naționale, cu implicarea administrațiilor locale, până astăzi s-a realizat vaccinarea cu ser de la Moderna a 2251 de persoane din mediul rural. Astfel, în Turulung au fost vaccinate 220 persoane, în Acâș 210, în Căpleni 195, în Porumbești 190, în Dorolț 180, în Lazuri 168, în Tiream și Foieni câte 160, în Botiz 129, în Halmeu 126, în Urziceni 118, în Livada 112, în Sanislău 106, în Micula 74, în Orașu Nou 56 și în Socond 47 de persoane. În comunele Socond și Orașu-Nou, primele cuprinse în program, deja s-a administrat și a doua doză, doza de rapel.

Până astăzi s-au vaccinat 71361 de sătmăreni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.