Florile artificiale vor fi interzise în cimitir

Administraţiei Domeniului Public (ADP) Oradea a luat o decizie fără precedent. Potrivit ultimelor informații, începând cu 1 iunie, coroanele cu flori din plastic, legate cu sârmă, vor fi interzise în cimitirul municipal din Oradea.

Decizia vine în cadrul unei noi campanii demarate prin intermediul căreia producătorii vor fi îndemnaţi să lucreze doar cu flori naturale şi materiale vegetale, biodegradabile.

Directorul general al ADP Oradea, Liviu Andrica susține că plasticul nu se degradează și nici nu poate fi tocat sau reciclat, iar transmiterea deșeurilor costă destul de mult. El le recomandă tuturor utilizatarea de flori naturale, dar și de materiale vegetale.

Am demarat această campanie prin care nu mai dăm voie în cimitir cu coroane din plastic şi sârmă, pentru că plasticul nu se degradează nici în sute de ani, nu pot fi tocate şi reciclate ca şi compost, iar trimiterea tonelor de asemenea deşeuri la deponeul oraşului costă foarte mult.

Recomandăm doar coroanele – mai mici – din flori naturale şi materiale vegetale, jerbe sau buchete de flori, acestea fiind, de fapt, un omagiu viu, adevărat, pentru sufletele celor răposaţi”, a declarat, directorul general al ADP Oradea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.