Val de satmareni care vor pensie de invaliditate. Ce spune directorul Casei Judetene de Pensii ?

Deoarece se observă în ultimele luni creșterea numărul de pacienți care se prezintă la Cabinetele de Expertiză Medicală în vederea expertizării capacității de muncă, pentru a solicita ulterior acordarea pensiei de invaliditate, conducerea Casei Judetene de Pensii Satu Mare spune ca expertizarea va fi intransigentă și va ține cont atât de documentarul medical cât și de starea de sănătate a pacientului, astfel încât, să nu existe fisuri în sistem respectiv pensionări în grad de invaliditate nejustificate.

Aceasta deoarece, doar în ultimele trei luni, respectiv perioada februarie – aprilie 2021, un număr de 2066 de persoane s-au prezentat la cabinetele de expertiză medicală aflate în subordinea Casei Judetene de Pensii Satu Mare.

Dintre acestea: 1474 de persoane s-au prezentat pentru revizuiri medicale iar 592 de persoane s-au prezentat pentru expertizare, față de perioada similară a anului trecut în care numărul era cu aproximativ 30 % mai mic.

Rugăm medicii de specialitate să întocmească documentarele medicale în vederea expertizării doar în situațiile în care este cazul”, a declarat directorul executiv al instituției, Cristian Soponoș.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.