Cum să faci ca vopseaua de păr să reziste mai mult

 

Din ce în ce mai mulţi oameni îşi vopsesc părul. Este minunat că ne îngrijim aspectul fizic, că recurgem la diverse “trucuri” pentru a arăta mai bine, însă cu ce risc?

Câte dintre noi ne-am pus problema, de pildă, să alegem o vopsea de păr cât mai naturală? Sau de obicei ne uităm mai mult la etichetele care ne asigură de rezistenţa îndelungată a culorii?

Studiile de marketing arată că din ce în ce mai mulţi oameni îşi vopsesc părul, la o vârstă din ce în ce mai fragedă. Astfel, în unele ţări, aproximativ 60% din femei şi 10% din bărbaţi își vopsesc părul în mod regulat.

În aceste condiţii, specialiştii şi-au îndreptat atenţia spre verificarea ipotezei unei asocieri între utilizarea produselor chimice pentru vopsit părul cu apariţia unor afecţiuni grave, cum ar fi cancerul.

Unele culori au calitatea sa fie mai rezistente, însă tonurile de blond-gri sau roşcat sunt mai perisabile. Există câteva produse şi obiceiuri care prelungesc perioadele între vopsit, aşa că ne ajută din trei puncte de vedere.

  1. Vopsind părul mai rar, riscăm mai puţin să îl deshidratăm.
  2. Culoarea arată frumos pentru mai mult timp.
  3. Facem economie fără să sacrificăm aspectul părului.

Henna – o alternativă naturală, fără efecte secundare

În Orientul Mijlociu, în Africa de Nord sau în India vopsirea părului, a unghiilor, a palmelor sau a tălpilor reprezintă o traditie veche de mii de ani, femeile din aceste parti ale globului crezând cu tărie în proprietăţile vindecătoare şi regeneratoare ale plantei Henna, aceasta fiind considerată chiar un leac extrem de eficient împotriva leprei, a variolei sau a icterului.

Pentru a avea o o piele mătăsoasă şi catifelată, egiptenii pregăteau din florile plantei un ulei parfumat cu care îsi ungeau ulterior trupul.

Alege un şampon special pentru păr vopsit!

Vopsirea parului, indiferent dacă folosim vopsea profesională sau de uz larg, modifică structura firului de păr şi, implicit, nevoile sale. Părul devine mai fragil şi mai uscat, iar dacă folosim şampoane dure culoarea se va estompa destul de repede. Vopseaua profesională are putere mare de acoperire şi conţine mai puţin amoniac decât cea pe care o găsim în magazinele obişnuite, însă şi aceasta atacă firul de păr. Un şampon special formulat pentru părul vopsit conţine detergenţi blânzi şi curaţă firele de păr fără să le lipsească de vitalitate. Cu cât este mai bogat un şampon în sulfaţi, cu atât va elimina mai dur uleiurile naturale ale părului şi va şterge culoarea acestuia mai repede.

Foloseşte balsam de fiecare dată când speli părul!

Balsamul este cel mai bun prieten al părului vopsit. Îl ajută să îşi menţină elasticitatea, închide cuticulele, îl hidratează şi îl protejează. Dacă ai părul uscat şi fire albe, aplică balsamul începând de la doi-trei centimetri de la rădăcina. Daca ştii că scalpul tău se îngraşă repede, aplică-l de la jumatatea părului în jos. Balsamul se masează blând în păr pentru a patrunde în fire şi este o idee bună să îl menţii câteva minute, chiar dacă, de obicei, facem asta doar cu măştile de păr.

Acceseză esteto.ro şi alege produse cosmetice profesionale, ideale pentru părul tău vopsit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.