Au inceput zborurile Satu Mare – Paris. 146 de pasageri la prima cursa

Începând de duminica, 16 mai, compania HiSky a început operarea la Satu Mare cu cea mai nouă aeronavă înregistrată în România, YR-BEE. Aeronava a aterizat de la Paris la 12.56 și a decolat spre capitala Franței la ora 14.32 cu 146 de pasageri, fiind pilotată de însuși directorul companiei, domnul Iulian Scorpan.

În momentul de față aeronava va efectua zborurile de la și către Paris, urmând ca în scurt timp să înceapă și operarea de la și către Frankfurt.

„Ne dorim să o vedem cât mai des la Aeroportul Satu Mare și să poată fi folosită atât de sătmăreni, cât și de pasageri din județele – sau chiar țările – învecinate. Pasagerii noștri trebuie să aibă acces la servicii de transport cât mai confortabile și accesibile, să poată ajunge foarte repede în diferite locuri din Europa în condiții moderne” – Mihai Pătrașcu, Aeroportul Satu Mare.

A treia aeronavă A320 din flota companiei HiSky și a doua înregistrată în România, are număr de serie 6223 și a operat primul său zbor în 10 iulie 2014. Are 180 de locuri, fiind soluția ideală între nevoia actuală de trafic și confort pentru pasagerii noștri.

Propulsia sa este asigurată de două motoare IAE V2527-A5, care îi permit o autonomie de zbor de 5700 km la o viteză de croazieră de 900 km/h.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.