Lucian Bode: Nu vorbim despre o relaxare totală

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a spus că măsurile de relaxare adoptate de Guvern au în vedere o relaxare prudentă, nu una totală. El a arătat că în ceea ce privește controalele, acestea vor continua acolo unde se mențin restricțiile.

Bode a arătat că autorităţile vor fi atente în continuare la campania de vaccinare şi la cazurile noi de îmbolnăvire. În plus, ministrul a amintit că, în funcţie de cei doi indicatori, Guvernul a stabilit o serie de măsuri de relaxare, cu un prim termen data de 15 mai.

Astăzi nu vorbim despre o relaxare totală, vorbim despre o relaxare prudentă şi în continuare îi îndemn pe români să respecte toate măsurile de protecţie sanitară pe care noi le avem încă în vigoare. Acești doi indicatori îi vom avea în permanență în atenție. Una din reglementările hotărârii de Guvern de ieri vizează cine verifică respectarea măsurilor și mai ales care sunt obligațiile celor care organizează evenimente. Responsabil pentru verificarea respectării măsurilor este Ministerul Afacerilor Interne, respectiv Ministerul Sănătății. (…) Așadar, astăzi nu vorbim de o relaxare totală, vorbim de o relaxare prudentă”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

Lucian. Bode le-a cerut românilor să respecte în continuare toate măsurile de protecție sanitară.

În continuare vor fi controale acolo unde restricțiile sunt menținute”, a adăugat Bode.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.