Singurul cosmonaut roman care a zburat în spațiu. Imagini inedite de la vizita din Satu Mare (Foto)

Azi, 14 mai 2021, se implinesc 40 de ani de când Dumitru Dorin Prunariu, celebrul astronaut şi singurul cosmonaut român, a zburat în spaţiul cosmic, în cadrul programului spaţial „Intercosmos”.

De asemenea, în acest an se împlinesc şi 4 decenii de când a participat la o întâlnire cu sătmărenii în sala Filarmonicii de Stat „Dinu Lipatti”. „Impărtăşim cu dumneavoastră câteva imagini de la acel important moment al anului 1981. După cum se vede şi în fotografii, la întâlnire au participat mulţi elevi, pionieri pe-atunci, poate nu întâmplător, căci wikipedia ne aminteşte acum că „Micul Prunariu și-a început calea spre stele de la cercul de aeromodelism de la Casa pionierilor din Brașov, unde construia modele de planoare și de avioane, visând să devină constructor de aparate de zbor”. Pentru că şi-a împlinit visul, a devenit model pentru copiii şi tinerii din toată lumea, noi, românii, mândrindu-ne cu el şi acum după atâţia ani.

Iar prin această postare și noi, sătmărenii, ne amintim cu drag de izbânda de acum 40 de ani” este mesajul postat pe Facebook de către dr. Marta Cordea și dr. Viorel Câmpean, bibliotecari în cadrul Secției de Carte Veche a Bibliotecii Judetene Satu Mare.

Fotografii din arhiva dr. Marta Cordea și Viorel Campean. In imagini îi mai puteţi vedea pe: Ioan Harca, Titu Onea, Marta Cordea sen., Vasile Bura, Ioan Viman, Ştefan Stahl.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.