Magazin din Satu Mare, amendat cu 10.000 de lei

În urma controalelor efectuate de către inspectorii DSV în perioada 7-13 mai, au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale, din care o amendă în valoare de 10.000 de lei, pentru un magazin alimentar, din localitatea Satu Mare.

Sanctiunea a fost aplicata pentru etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, fără respectarea legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Alte cinci avertismente au fost date pentru cinci producători particulari, din Piețele Agroalimentare, Mare – 1, Someș – 1, Mică – 1, Piața Micro 17 – 1, din Satu Mare și Piața Carei – 1.

În urma unor astfel de controale s-a dispus punerea sub sechestru / reținere oficială și confiscată, pentru cantitatea de 2,5 kg preparate și specialități alimentare, în valoare totală de 75,8 lei. Întreaga cantitate de preparate alimentare, a fost denaturată și dirijată spre distrugere prin incinerare, într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor în acest scop.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.