Campanie pentru combaterea Ambroziei

Potrivit legii, proprietarii de terenuri au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii Ambrozia, până cel târziu în 30 iunie, în vederea diminuării riscurilor pentru sănătatea populației.

Primăria Municipiului Satu Mare anunță demararea unei ample acțiuni de verificare a terenurilor din municipiul Satu Mare, pentru a limita răspândirrea Ambroziei, o plantă invazivă care poate provoca alergii severe. Rugăm sătmărenii să se alăture demersului de identificare a terenurilor neîngrijite, pe care poate apărea ambrozia.

Astfel, până în 20 mai, cetățenii sunt rugați să ne transmită sesizările pe adresa registratura@primariasm.ro cu locația exactă și dacă este posibil cu fotografii ale terenurilor.

Potrivit legii, proprietarii de terenuri au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii până cel târziu în 30 iunie, în vederea diminuarea riscurilor pentru sănătatea populației.

Nerespectarea obligației de combatere a buruienii constituie contraveție și se sancționează cu amenzi de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice , iar pentru persoanele juridice cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.