Zeci de gospodarii afectate în Hurezu Mare. 7 perspoane evacuate

Prefectul Altfatter Tamas a revenit în teren, pentru o evaluare a pagubelor produse de inundații pe raza comunei Supur.

Începând cu ora 15.00 la sediul Primăriei Supur, ministrul Mediului și Pădurilor Tanczos Barna a convocat o ședință la care au participat, pe lângă conducerea județului și conducerea Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa și a Sistemului de Gospodărire a Apelor Satu Mare.

După informarea ministrului privind măsurile de salvare a vieților omenești și pe cele de limitare a pagubelor material desfășurate în cursul zilei de azi, acesta a dispus o deplasare în satul Hurezu Mare, Supur pentru o evaluare la fața locului. Și aici, văile Nanda și Cerna, afluenți ai Crasnei, au avut debite istorice datorate acumulării de pe versanți a apelor, nu mai puțin de 70 de litri pe metru pătrat s-au înregistrat în 3 ore în această dimineață în zona comunei Socond. În satul Hurezu Mare au fost afectate 49 de gospodării, fiind evacuate temporar 7 persoane dar și animalele dintr-o fermă de ovine.

Apele sunt în retragere, iar cotele râurilor sunt în scădere în acest moment.

Prefectul a solicitat serviciului de specialitate din cadrul Instituției Prefectului, primăriilor în cauză și Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială o estimare a valorii pagubelor care să fie realizată în cel mai scurt timp și înaintată Guvernului pentru sprijinirea persoanelor afectate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.