Precipitatii record la Ratesti: 60 de litri/metru patrat

În urma precipitaţiilor istorice, în cursul nopţii de miercuri spre joi s-au format viituri de intensitate mare pe cursurile de apă Maria şi Cerna, precum şi pe părâul Nanda (afluent al Cernei), se menţionează în comunicat.

Inundaţiile rapide au fost provocate prin efectul combinat dintre scurgerile de pe versanţi şi revărsarea cursurilor de apă peste digurile de apărare care protejau localităţile Răteşti, respectiv Hurezu Mare.

Cantitatea maximă de precipitaţii măsurată a fost de 60 de litri/metru pătrat într-un interval de 6 ore, din care 50 de litri/metru pătrat s-au produs în două ore, potrivit ANAR.

Echipele Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa şi cele ale Sistemului de Gospodărire a Apelor Satu Mare sunt în teren şi acordă sprijin autorităţilor locale pentru limitarea pagubelor produse de inundaţii.

De asemenea, specialiştii ANAR monitorizează cursurile de apă pe toate sectoarele aflate sub avertizare şi vor rămâne în teren în toată această perioadă, se precizează în comunicatul Administraţiei Naţionale Apele Române.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.