Se pregateste vaccinarea tinerilor intre 16 si 18 ani

Noi categorii de beneficiari ai vaccinării – se estimează necesarul și logistica pentru vaccinarea tinerilor între 16-18 ani.

În cadrul ședinței săptămânale de lucru de astăzi la solicitarea Instituției Prefectului, inspectorul școlar general Anișoara Boitor a pregătit o situație privind numărul de elevi cu vârsta între 16-18 ani în județul nostru, vârstă la care sunt eligibili pentru vaccinare.

Astfel din totalul de 7988 elevi în această categorie de vârstă la nivelul județului, 5186 sunt în municipiul Satu Mare, 1255 în municipiul Carei, 588 în Negrești-Oaș, 230 în Tășnad, 159 în Livada și 578 elevi la unități școlare din mediul rural.

Prefectul a solicitat Inspectoratului Școlar Județean organizarea în această săptămână de întîlniri a diriginților și a conducerii școlilor cu părinții, pentru a se prezenta procedura de vaccinare a minorilor între 16-18 ani, a avantajelor vaccinării, a faptului că vaccinarea este singura opțiune de ieșire din pandemie. Până la data de 18 mai 2021 inspectoratul va înainta o situație centralizată cu numărul de elevi minori ai căror părinți și-au exprimat acordul scris pentru vaccinare (este suficient acordul a cel puțin unul dintre părinți).

În funcție de aceasta, se va stabili o strategie pentru vaccinarea în cel mai scurt timp, inclusiv prin organizarea de centre distincte destinate vaccinării elevilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.