Tragedie imensa ! Georgiana a murit ! Avea doar 13 ani !

Tragedie imensa în familia unei copile de doar 13 ani. Georgiana Cordea, eleva din Oradea diagnosticată cu o tumoare canceroasă agresivă în anul 2019, a decedat în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a mamei Georgianei, părinții fetei schimbând sugestiv fotografia de profil, cu cea în care arată ca un înger. Potrivit tatălui fetei, decesul a survenit sâmbătă dimineață, în jurul orei 02.00. Georgiana se afla la Istanbul pentru a continua cea de-a treia serie de chimioterapie, începută la Institutul Clinic Fundeni.

Din păcate, adolescenta nu a mai apucat să încheie cea de-a treia serie, fiind slăbită, iar boala agravându-se pe parcursul ultimelor zile, survenind decesul acesteia.

La inceputul lunii noiembrie 2019, Georgiana a început să acuze dureri și a spus că nu se simte bine. Pe data de 25 noiembrie, Georgiana s-a prezentat împreună cu mama sa la Urgențe, unde a făcut o ecografie și un RMN și a fost operată. I s-au extirpat cam două treimi din tumoară, pentru că nu a fost prezent și un chirurg cardiovascular. A doua zi, pe data de 26, cu ajutorul unui doctor i s-a scos și cealaltă parte din tumoară.

Am primit analizele de la tumoare și s-a confirmat că e tumoare canceroasă, sac yolk (tumoare malignă a ovarului, cu multiple metastaze – n.r). Cu analizele ne-am dus în Germania, la un centru de lângă Frankfurt, pentru o a doua opinie. Am primit același răspuns, când am revenit din Germania în ajunul Crăciunului, Georgiana a acuzat că nu-și mai simte picioarele și a ajuns să nu mai poată să stea pe picioare. Pe 24 decembrie am fost la Timișoara pentru investigații. Georgiana a făcut un RMN la coloană și doctorii au găsit că de fapt s-a dezvoltat o altă tumoară în interiorul coloanei, care presa măduva, metastază. A mai suferit o operație la spate. Atunci a fost operată în Timișoara. Medicii i-au scos afară metastaza de la coloană”, a relatat la vremea respectiva tatăl adolescentei, Tudor Cordea.

La finalul celor 4 ședințe a câte 5 zile, analizele au fost bune la o lună de zile, la trei luni după aceea, analizele au ieșit proaste, markerii tumorali au crecut. Ni s-a recomandat ca Georgiana să înceapă din nou procedura de chimioterapie. Am fost la Insitutul Clinic Fundeni pentru a relua aceleași proceduri, cu simptomele specifice cancerului, căderea părului .. etc. După ce a terminat cele 4 ture la Fundeni, doamna doctor Culiță Anca a spus că se recomandă ca Georgiana să facă operație de celule stem, care presupune că i-a pus în piciorul stâng și din sânge i-a luat niște celule, care în mod normal se tratează timp de 20 de zile și apoi se reintroduc în corp. Când a fost chemată după șase săptămâni să-i reintroducă celulele, markerii tumorali erau foarte mari și atunci medicii au spus că nu-i pot reintroduce celulele”, ne-a mai relatat tatăl adolescentei.

Adolescenta a început a treia procedură de chimioterapie. A făcut o ședință, iar din cauză că rezultatele erau proaste, Georgiana a avut și dureri, spre deosebire de primele două ture, și datorită faptului că boala era înaintată.

La recomandarea prietenilor și colegilor, soția s-a orientat spre Istanbul”, a mai spus tatăl fetei, care a precizat că miercuri dimineață, 21 aprilie 2021, Georgiana și mama ei au zburat la Istanbul.

A făcut analize de sânge, iar markerii tumorali au ieșit mari. În aceeași zi, adolescenta a făcut PET CT (un fel de RMN, dar la tot corpul). În urma analizelor, a apărut că Georgiana are în mai multe locuri tumori. Recomandarea medicilor a fost să înceapă a doua zi o nouă serie de chimioterapie. De vineri, 23 aprilie, Georgiana a început continuarea celei de-a treia ședințe de chimioterapie, începută la Fundeni. Din păcate, nu a mai reușit sa termine tratamentul, copila a decedat în noaptea de vineri spre sâmbăta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.