Traficant de tigari, urmarit in trafic. Pana la urma a fost oprit de politisti

Joi, 6 mai, la nivelul Sectorului P.F. Negreşti-Oaş a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 09.00, la ieşirea din localitatea Certeze spre Negreşti-Oaş, polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea în trafic a unui autovehicul marca Land Rover, înmatriculat în România, despre care existau date că transportă țigări de contrabandă.

Șoferul a ignorat semnalele şi a continuat deplasarea în mare viteză. S-a pornit în urmărirea mijlocului de transport, fiind solicitat şi sprijinul Poliţiei Rutiere Negreşti Oaş. După aproximativ 4 km, s-a reușit reținerea mașinii urmărite în localitatea Certeze.

Din primele verificări s-a stabilit că la volanul maşinii se afla un cetăţean ucrainean, în vârstă de 22 de ani, iar în urma verificărilor efectuate și a traseului parcurs, poliţiştii de frontieră au descoperit mai multe colete aruncate de către șofer. Acestea au fost transportate la sediul SPF Negreşti Oaş, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 16.000 pachete cu țigări de diferite mărci.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 187.200 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul marca Land Rover, folosit în activitatea de contrabandă a fost indisponibilizat la sediul instituţiei pentru continuarea cercetărilor.

Drept urmare, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activității infracționale, iar în cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.