Peste 1.000 de decese Covid, raportate eronat

Au fost descoperite erori în ceea ce privește raportarea în aplicația CoronaForms în cazul a aproximativ 1.000 de pacienți cu COVID-19 decedați, a transmis ministrul Sănătății, Ioana Mihaila, care citează raportul preliminar primit de la comisia care analizează diferențele de raportare a deceselor cauzate de noul coronavirus.

Am cerut săptămâna trecută un raport preliminar, care mi-a fost înmânat și care arată că există diferențe. Nu aș vrea să spun cifre, pentru că aceste diferențe sunt în continuare analizate. Sunt luate cazurile individual, așa încât să ne asigurăm că ce apare ca diferență este clar confirmat sau infirmat ca deces cauzat de infecția cu Covid-19, și aștept un raport în data de 7. Singura cauză care a fost evocată a fost o eroare de raportare în CoronaForms, unde, la rubrica de deces, nu a fost completat, a fost completat decesul la comentarii. Aceasta este o eroare care a apărut în aproximativ 1.000 de cazuri și a fost singura eroare care a fost raportată de către această comisie”, a spus Mihăilă.

Ministrul Sănătății a adăugat că „diferențele sunt însă un pic mai mari”, motiv pentru care vor fi făcute analize suplimentare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.