15 lei, un tichet pentru a urca cu bicicleta în tren

Bicicletele pot fi transportate cu trenul, dar condițiile sunt diferite în funcție de modelul bicicletei. CFR Călători a precizat că în regim gratuit pot fi transportate „bicicletele pliabile/demontabile”.

Accesul în vagoane cu bicicletele pliabile este permis pe toate tipurile de trenuri, la clasa 1 şi a 2-a ca bagaj de mână, în limita spațiului disponibil.

În cazul bicicletelor nedemontabile, acestea pot fi transportate doar contra cost și numai în trenurile care oferă acest serviciu.

Costul biletului pentru o bicicletă nedemontabilă este 15 lei și poate fi cumpărat online sau de la casele de bilete din stații și agenții CFR Călători. Pentru călătorii însoţiţi de biciclete la trenurile cu regim de rezervare care oferă serviciu de transport biciclete, se alocă locuri în compartimentele alăturate spațiului destinat depozitării acestora”, transmite CFR Călători.

În cazul grupurilor organizate de bicicliști, aceștia trebuie să depună o solicitare cu minim 72 de ore înainte, astfel încât direcțiile de specialitate să poată lua măsuri pentru organizarea transportului în funcție de materialul rulant disponibil.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.