Raport medico-legal: Copilul care a murit după botezul din Suceava avea pneumonie

Raportul medico-legal privind băiatul în vârstă de 6 săptămâni care a murit după botezul dintr-o biserică din Suceava îl disculpă pe preotul care a oficiat ceremonialul religios.

Copilașul ar fi murit din cauza unei pneumonii pe care o avea dinaintea botezului. Familia contestă concluziile medicilor legiști și spune că va înainta plângeri penale împotriva acestora.

Raportul, semnat de doi medici legiști din Suceava, trage concluzii legate de moartea bebelușului, fără a se face vreo referire la ce s-a întâmplat la botez.

Concluzia este că afecțiunile pe care le prezenta copilul, prin gravitatea lor, au fost sigur și direct letale. Totuși, medicii legiști nu fac nici o conexiune cu slujba de botez, în care copilul a fost scufundat în apa din cristelniță și ar fi înghițit lichid care i-ar fi fost fatal.

Familia bebelușului mai spune că nici constatările inițiale ale medicilor urgentiști și de pe ambulanță nu au fost luate în considerare, chiar dacă sunt consemnate în raport.

Mai exact, la acea dată, medicii au menționat că a fost găsit lichid în plămâni ca urmare a înecului prin imersie de apă.

Tragedia s-a petrecut la finele lunii ianuarie a acestui an, la o biserică din municipiul Suceava. Ulterior, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, dar rezultatele ale anchetei vor fi influențate crucial de raportul medico-legal.

Sursa: www.europafm.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.