Recomandări din partea pompierilor, specifice Sărbătorilor Pascale

În perioada Sărbătorilor Pascale, pompierii vor fi zilnic la datorie pentru asigurarea misiunilor orientate spre salvarea vieţii, bunurilor şi protecţiei mediului.

Pompierii sătmăreni vor asigura intervenția imediată în caz de urgență, iar pentru răspunsul la eventuale urgenţe medicale vor fi disponibile echipajele SMURD de asistență medicală de urgență, prim-ajutor calificat și terapie intensivă.

În Noaptea de Înviere pentru a ne putea bucura în siguranță de Lumina Sfântă, să fim responsabili și să respectăm următoarele măsuri de apărare împotriva incendiilor la utilizarea lumanarilor:

– manifestarea prudenței cu lumânările şi candelele aprinse, pentru prevenirea aprinderii materialelor combustibile din locuinţă: mobilier, perdele, covoare, a hainelor sau părului;

– evitarea deplasării cu lumânări aprinse dintr-o încăpere în alta a casei. Nu lăsați lumânările aprinse dacă trebuie să părăsiţi încăperea!

– amplasați întotdeauna lumânările pe o suprafaţă netedă rezistentă la căldură. Asigurați-vă că lumânările se află în poziţie verticală şi sunt fixate într-un suport special destinat!

– nu amplasați lumânările aprinse în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele!

– nu lăsați lumânările aprinse peste noapte!

În Noaptea de Înviere, ca întotdeauna, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Someș” al județului Satu Mare va fi pregătit să intervină la situațiile de urgență care s-ar putea produce pe raza județului nostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.