„Ziua Veteranilor” marcata si la Satu Mare (Foto)

România își sărbătorește astăzi veteranii de război, în semn de aducere aminte și recunoștință pentru toți militarii români care în vremurile cele mai grele ale istoriei au luptat pentru independența, suveranitatea, integritatea teritorială și interesele țării.

Cu ocazia Zilei Veteranilor de Război, Instituția Prefectului împreună cu Garnizoana Satu Mare au organizat o ceremonie restrânsă, adaptată situației speciale, la Cimitirul Eroilor din municipiul Satu Mare.

După primirea persoanei oficiale, a prefectului județului Satu Mare, și a slujbei religioase de pomenire au fost depuse pentru cinstirea memoriei eroilor două coroane de flori, una din partea autorităților administrației guvernamentale și județene și una din partea structurilor Ministerelor Afacerilor Interne și a Apărării Naționale.

În alocuțiunea sa, prefectul Altfatter Tamas, a transmis prețuirea și recunoștința față de faptele de vitejie și de valorile pe care veteranii noștri le-au apărat și a evocat destinele veteranilor, adevărate lecții de patriotism și spirit de sacrificiu pentru noi și generațiile viitoare, dar și omagiul pentru jertfele celor căzuți în luptă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.