Trei contrabandisti prinși lângă Porumbesti. Unul e minor

Miercuri, 28 aprilie, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Halmeu s-a declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 06.30, oamenii legii au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității de frontieră Porumbești, trei persoane care transportau în spate, de la linia de frontieră spre interiorul țării, mai multe colete voluminoase.

Imediat, colegii noștri au acționat şi au reţinut cele trei persoane. Acestea abandonaseră în zona respectivă nouă colete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii persoanelor împreună cu țigările la sediul instituției. Cele trei persoane au fost identificate ca fiind cetățeni români, doi bărbaţi, în vârstă de 31 de ani, respectiv 41 de ani, şi un minor în vârstă de 17 ani, toți trei domiciliați pe raza județului Satu Mare.

În continuarea cercetărilor, la domiciliul unuia dintre ei, lucrătorii Poliţiei de Frontieră au mai descoperit alţi trei saci care conţineau cantitatea de 1.700 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 19.890 lei.

În urma inventarierii întregii cantităţi au rezultat 8.420 pachete cu țigări, în valoare de 98.500 lei, marfă care a fost ridicată în vederea confiscării.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.