Mesajul ministrului de Interne pentru cei care vor să petreaca în noaptea de Înviere

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a precizat, ieri seară, că organizarea de evenimente este interzisă în noaptea de Înviere, iar autorităţile vor fi pe teren pentru a verifica respectarea normelor sanitare. Ministrul anunţă că peste 1,7 milioane de persoane sunt aşteptate la slujbele religioase.

Organizarea de evenimente publice şi private este interzisă şi vă spun foarte clar: nu vom ezita să dispunem măsurile legale care se impun în cazul în care normele sunt încălcate. Ştim clar că restaurantele sunt închise în funcţie de incidenţa cumulată în ultimele 14 zile la mia de locuitori. Se închid la ora 22.00 cu o capacitate de 50%, de exemplu, dacă incidenţa e sub 1,5, iar Hotărârea CNSU e foarte clară: e interzisă desfăşurarea activităţilor în baruri, cluburi şi discoteci, în această perioadă”, a declarat, miercuri seară, la B1 TV, Lucian Bode.

Ministrul a explicat că Paştele Catolic, dar şi Floriile au trecut fără incidente majore, doar de Florii participând peste 730.000 de oameni la slujbele religioase.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.