Campionul național la spada, premiat de Primărie (Foto)

Campionul nationa la spada, Alexandru Oroian și antrenorul acestuia, Nagy Lehel au primit azi, 28 aprilie, diplome de merit din partea municipalitatii.

Diplome de merit și premii pentru campionul Alex Oroian, câștigătorul Cupei României la spadă, și antrenorul Lehel Nagy. Felicitări, Țineți-o tot așa!” este mesajul primarului Kereskenyi Gabor.

La startul Cupei României la spadă masculin din acest an, pentru seniori, au pornit 63 de sportivi. Competitia a fost câștigată de sătmăreanul Alexandru Oroian.

Acesta, deși a ieșit din faza grupelor cu numai trei victorii din cinci meciuri, a știut să-și dozeze atent efortul pe planșă în întâlnirile disputate pe tabloul principal și a ajuns până în finală după ce a dispus de Mario Persu în penultimul act. A fost o înfruntare de mare luptă, așa cum a fost și cea de-a doua semifinală, între sătămăreanul Lehel Nagy și stelistul Daniel Popa.

Ambele partide s-au încheiat cu scorul de 15-13 pentru cei doi sportivi legitimați la CSM Satu Mare, astfel că finala a fost una „în familie”. S-a impus Alexandru Oroian, cu 15-9 și trofeul Cupei României ajunge la Satu Mare.

Medalia de bronz a competiției a fost acontată de craioveanul Mario Persu, care l-a întrecut în finala mică pe Daniel Popa (CSA Steaua).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.