Un satmarean in TOP 100 manageri din Romania ! Cine este acesta ?

Rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prof. univ. dr. Daniel David, a fost inclus în clasamentul Top 100 manageri din România în 2020, realizat de revista Capital. Daniel David, originar din Satu Mare, este rector al UBB Cluj din martie 2020.

Trecerea eficientă prin pandemie a unei comunități academice de aproape 55.000 de oameni distribuiți în 8 județe și 11 orașe, cu protejarea adecvată într-o pandemie a sănătății membrilor comunității, asigurarea veniturilor și derularea la un nivel adecvat de calitate a activităților academice pentru a nu afecta parcursul de viață al studenților au stat la baza acestei decizii, arata autorii TOP-ului.

În plus, dezvoltările inovative ale universității în această perioadă și poziționarea pe primul loc în țară conform rankingurilor internaționale, au consolidat opțiunea de includere a rectorului UBB în Top 100 manageri de succes din România.

UBB este un reper academic în țară și pe alocuri și în străinătate, bucurându-se de multe premii și onoruri academice. Sincer spus, nu am fost conștient că este analizată în țară și în zona managementului profesionist, deși, reprezentând o comunitate de aproape 55 000 de oameni și fiind unul din angajatorii principali în Cluj-Napoca/Transilvania, este absolut normal să se întâmple asta. Așadar, este excelent că UBB a atras și atenția mediului socio-economic, nu doar ca un partener academic posibil, dar și ca potențial model de management. Direct spus, eu încerc un management inovativ – ca sinteză între un model academic tradițional de „Rector Magnificus” și cel modern de „President-CEO” -, dar mereu academic, așa cum stă bine universității noastre, și mă bucur că reușim. În final aș mai adăuga doar că un bun manager trebuie să aibă și o echipă bună – în opinia mea, managerul trebuie să dea viziunea și strategia, tactica/tehnica făcându-se împreună cu echipa -, iar la UBB reușita managerială este una de echipă, alături de prorectorii și decanii selectați de rector, cu implicarea consiliilor/comisiilor și structurilor administrative din UBB și cu suportul constant al Senatului UBB”, afirmă prof. univ. dr. Daniel David.

Daniel David născut la 23 noiembrie 1972, în Satu-Mare este profesor de psihologie clinică și psihoterapie (științe cognitive clinice) la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În prezent predă și la Icahn School of Medicine at Mount Sinai⁠ și este director de cercetare al Institutului Albert Ellis, ambele aflate în New York, SUA.

Este președintele și directorul executiv al The International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy and Applied Mental Health. Prof. univ. dr. Daniel David a fost ales în luna martie 2020 în funcția de rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.