Contracte semnate de Apaserv. 9 localitati vizate

Apaserv Satu Mare a semnat astăzi, 26 aprilie, alte trei contracte de lucrări din cadrul Proiectului Regional aferent județului care vizează localitățile: Ardud, Baba Novac, Gelu, Dobra, Bogdand, Bârsău, Orașu Nou, Medieșu Aurit și Turulung.

Primul contract semnat presupune lucrări de construire a conductei de aducțiune între localitățile Sătmărel-Ser, pe o lungime de aproximativ 70,4 km, construirea și extinderea a 5 gospodării de apă aferente localităților Ardud, Baba Novac, Gelu, Dobra și Bogdand și extinderea rețelei de canalizare în localitatea Ardud, pe o lungime de 7,5 km cu 334 de racorduri. Totodată, se vor construi 9 stații de pompare pentru ape uzate cu aproximativ 2,9 km de conductă sub presiune aferentă stațiilor de pompare.

Am atras atenția executanților să ia legătura cât se poate de repede cu specialiștii de la Drumuri Județene și cu firma care execută lucrări de infrastructură rutieră de la Beltiug până la Hodod, lucrări care se desfășoară pe traseul proiectului de apă-canalizare. Perioadele de execuție pentru cele două proiecte se suprapun, însă dacă va exista o bună coordonare a lucrărilor la rețeaua rutieră și a celor de apă-canalizare, atunci munca celor doi executanți nu va fi afectată, iar lucrările pot fi urgentate”, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, care a participat alături de vicepreședintele Ioan Rus la semnarea contractelor.

Contractul de lucrări pentru extinderea stațiilor de epurare din localitățile Medieșu Aurit și Turulung are ca și obiectiv două stații noi de epurare, una în Medieșu Aurit care va deservi localitățile Medieșu Aurit și Românești și cea de-a doua în Turulung pentru a deservi localitățile Turulung, Halmeu, Mesteacăn, Porumbești și Cidreag.

Cel de-al treilea contract prevede extinderea sistemului de canalizare din aglomerările Bârsău și Orașu Nou prin efectuarea de lucrări ce vor consta în extinderea rețelei de canalizare în localitățile Bârsău de Sus, Bârsău de Jos și Orașu Nou, pe o lungime de aproximativ 25 km cu 869 de racorduri, construirea a 12 stații de pompare a apelor uzate și construirea a aproximativ 2 km de conductă sub presiune aferentă stațiilor de pompare a apelor uzate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.