Persoana disparuta, cautata de salvamontisti

Salvamontistii satmareni au demarat actiuni pentru cautarea unei persoane cu probleme de sănătate, dispăruta în cursul nopții de la domiciliul situat în orașul Negrești-Oaș. Bărbatul fusese văzut în casă la lăsarea nopții în jurul orei 22.00, dar dimineață la ora 07.00, aparținătorii au constatat ca acesta please de la domiciliu.

După căteva căutări sumare în gospodărie și în jurul acesteia s-a făcut apel la autorități, astfel lucrătorii Poliției orașului Negrești-Oaș au trecut la patrularea pe străzile adiacente locuinței victimei, iar salvamontiștii SPJS grupați în patru echipe cu sprijinul a câtorva localnici inimoși au intrat în teren, controlând albia râului Talna Mare, incinta carierei Cornet, gospodăriile risipite și extravilanul dintre UAT Negrești-Oaș si UAT Vama.

După circa trei ore de la alarmarea SNUAU 112, bărbatul a fost găsit dezorientat la marginea unei livezi, petrecuse noaptea sub cerul liber și se găsea în hipotermie grad 1. A fost transportat la domciliu, de acolo la un centru medical și se află în afara oricărui pericol. Chiar dacă temperaturile pe timp de zi sunt rezonabile, ceea ce duce la adoptarea unei îmbrăcăminți sumare, petrecerea cu acelasi echipament a unei nopți sub cerul liber, căzut la pământ, în contact direct cu solul rece, poate induce o stare de hipotermie severă și chiar la deces.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.