Penitenciarul Satu Mare: „Dacă ești obosit, dă-ți demisia!”

Situația generată de apariția COVID-19 a condus, în majoritatea penitenciarelor, la măsuri obositoare pentru polițiștii de penitenciare. Deciziile Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), în contextul lipsei de personal și a subfinanțării cronice a sistemului, generează eforturi uriașe din partea angajaților.

Directorul Penitenciarului Satu Mare, comisar-șef de poliție penitenciară Petru Romeo Poiana apreciază efortul personalului din subordine într-un stil aparte: „Dacă ești obosit, dă-ți demisia!”.

Nu este vina angajaților ca este lipsă acută de personal și nu pot fi acoperite toate posturile din statul de funcții. Este problema angajatorului. Nu este vina angajaților că nu există buget care să acopere cheltuielile necesare funcționării penitenciarelor în bune condiții. Este problema angajatorului.

Angajații semnalează Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) că sunt obligați să poarte halate similare cu cele de „măcelar”. Această situație îi determină pe deținuți să se amuze de supraveghetori. Oare, câtă fermitate poate să aibă un supraveghetor „măcelar”?! Cât respect și prestanță poate să emane un halat de ”măcelar” în fața deținuților?! RĂSPUNS: Niciun respect, nicio prestanță.

Supraveghetorii din Penitenciarul Satu Mare își desfășoară activitatea printre gândaci, șobolani și ploșnițe, întrucât pe 3 (trei) secții, în loc de ”biroul supraveghetorului” există țarcuri din plasă de sârmă, o veritabilă ”cușcă” în care, pe timpul sezonului rece, supraveghetorii lucrează cu vată în urechi pentru a preîntâmpina apariția durerilor de dinți sau de cap.

Pentru că ne interesează soarta fiecărui polițist de penitenciare, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) se va implica direct și etapizat în rezolvarea problemelor angajaților Penitenciarului Satu Mare” este mesajul celor de la Federația Sindicatelor din Administratia Naționala a Penitenciarelor.

Sursa: www.fsnap.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.