Pantalonii scurți pentru bărbați casual sau formali? Cum îi combini în ţinute autentice?

Pantalonii scurţi sunt adesea o provocare pentru unii dintre bărbaţi. Deşi poate că se simt mult mai încrezători în pantaloni lungi, căldura verii îi obligă să se adapteze şi la cei scurţi.
La polul opus, însă, există şi categoria care abia aşteaptă momentul când va putea să se bucure de confortul acestora. Indiferent din ce tabără faci parte, ştii că uneori să îi asortezi poate fi un adevărat chin. Unde mai pui şi faptul că nu toţi sunt la fel şi, implicit, nu îi poţi purta în orice combinaţie. Îţi voi vorbi despre tipurile de pantaloni scurţi, urmând să îţi prezint cele mai simple moduri în care poţi crea ţinute autentice.

Ce fel de pantaloni scurţi să alegi?

De la model, culoare şi material, până la ocaziile în care pot fi purtaţi, există o lungă serie de filtre pentru a-i alege pe cei mai buni, însă cu câteva explicaţii, alegerea îţi va părea infinit mai clară şi evidentă.

Pantaloni casual

Aceştia pot să fie pantaloni de trening, din denim sau pantaloni clasici, precum cei din bumbac sau in. Pot avea imprimeuri, combinaţii de culori sau pot fi monocromi, cu sau fără detalii precum buzunare sau fermoare. Posibilităţile de a-i purta sunt practic infinite.

Pantaloni formali

Adesea în cazul pantalonilor scurţi este destul de uşor să îi faci să pară formali, dacă au un model cât mai simplu. Din denim, bumbac, in sau stofă, fie că preferi un model mai strâmt pe corp, sau unul uşor lejer, optează pentru ceva monocrom şi le vei asigura un aspect formal. De asemenea, sunt destul de versatili.

Cum să creezi ţinute autentice

După ce am stabilit o clasificare a pantalonilor scurţi, lucrurile parcă devin puţin mai clare. Iată câteva idei de ţinute care să te pună în valoare, menţinând criteriile:

Casual

Pentru activităţi care necesită mişcare, alege pantaloni sport şi combină-i cu un tricou clasic şi adidaşi. Simplu, dar practic.

La o ieşire în oraş sau o plimbare relaxantă, poţi opta pentru pantalonii din denim sau bumbac. Asortează-i cu un tricou polo, poate chiar unul clasic ori cu un model cu decolteu în formă de V, dacă nu faci ceva deosebit, sau o cămaşă lejeră. Tenişi sau espadrile, alegerea îţi aparţine.

Formal

Să presupunem că ai un interviu sau o prezentare importantă la job. O alegere ideală vor fi pantalonii de stofă sau bumbac/in, în combinaţie cu o cămaşă şi un sacou cambrat. Pot fi incomozi, dar pantofii sau saboţi sunt necesari aici. Orice altceva va părea sport, prin comparaţie.

Pentru o întâlnire sau un eveniment, ai putea alege inclusiv pantalonii din denim (model simplu), însă cel mai bine vei arăta într-o pereche de pantaloni clasici, monocromi. Tricourile polo pot părea uşor formale, dar nu suficient pentru acest caz, aşa că salvarea ta rămâne tot o cămaşă. Poţi experimenta, însă, cu imprimeurile acesteia, pentru un plus de culoare şi creativitate.

Caută mai multă inspirație în magazin Bolf, un partener de încredere care vine cu soluții urbane potrivite pentru personalitățile dinamice dar și pentru amatorii care îndrăgesc stilul clasic. Iubești hainele de calitate, iubești pantalonii, bluzele și tricourile care îți cad perfect. Descoperă haine cosmopolite create special pentru tine!

Descoperă haine cosmopolite create special pentru tine! Ai blugi confortabili şi pantaloni sport cu croi impecabil ai pantaloni care te îmbrăca şi îţi mângâie pielea chiar şi în zilele tropicale de vară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.