Opt posturi de judecător, scoase la concurs la Tribunalul Satu Mare

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat organizarea concursului de promovare efectivă a judecătorilor în funcții de execuție. La instanțele din raza de competență a Curții de Apel Oradea sunt propuse de către instanțe 16 posturi, câte opt la Tribunalul Bihor, respectiv Tribunalul Satu Mare.

La Tribunalul Satu Mare sunt oferite cinci posturi de judecător la Secția I Civilă și trei la Secția a II-a Civilă, de contencios administrativ și fiscal.

Înscrierile la concurs se pot face până pe data de 27 mai 2021, iar comunicarea rezultatelor finale se va face pe 31 august. Concursul va consta în susținerea unei probe care are ca obiect evaluarea activității și conduitei candidatului în ultimii trei ani de activitate efectiv desfășurată. Pentru evaluarea activității sunt avute în vedere hotărârile judecătorești redactate de candidați în ultimii 3 ani de activitate.

Potrivit regulamentului de desfășurare a concursurilor de promovare, fiecare candidat poate opta, în ordinea preferinței, pentru oricare din secțiile cu aceeași specializare sau cu o specializare comună din cadrul uneia sau mai multor instanțe pentru care s-au scos posturi la concurs din circumscripția aceleiași curți de apel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.