BOR, despre slujba de Înviere: Credincioșii vor putea sta și în biserică

Credincioșii vor putea sta și în biserică, la slujba de Înviere, dar în număr limitat, cu respectarea regulilor de distanțare, spun reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul în care premierul anunțase că slujbele de sărbători se vor face în exteriorul lăcașurilor de cult.

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni seara, că slujbele din noaptea de Paști vor fi ținute în aer liber, în afara bisericii, cu respectarea regulilor de distanțare.

Șeful Guvernului a mai spus că va mai avea miercuri o discuție cu reprezentanții cultelor religioase pentru a organiza noaptea Paștelui ortodox.

Slujba de Înviere are partea ei primă la care participă credincioșii în număr mai mare, care se desfășoară afară, după aceea, această majoritate a credincioșilor se retrage spre casă. Cei care vor rămâne, evident că vor putea rămâne atât în curtea bisericii, vor fi locuri foarte precis marcate, dar și în interior, unde clericii se vor retrage să slujească până la capăt Sfânta Liturghie.

Vor putea pătrunde în interior doar un număr limitat de persoane, conform spațiului disponibil”, a explicat purtătorul de cuvânt BOR.

Este o certitudine și nu identific în acest moment, în contextul în care ne aflăm, niciun motiv real, adecvat, cu conținut, care să producă o schimbare a unei Hotărâri de Guvern deja publicate în Monitorul Oficial.

Oricum slujbele din perioada Sfintelor zile, mă refer la Săptămâna Sfintelor Patimiri, Deniile, la care mai participă lume mai multă, toate acestea se vor desfășura cu preponderență în exterior, sperând că și vremea va fi foarte bună”, a mai spus Bănescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.