Baschetbalista Claudia Cuic (Pop) merge la Olimpiada de la Tokyo (Foto)

Baschetbalista Claudia Cuic (Pop) va reprezenta municipiul Satu Mare la Olimpiada de la Tokyo. Este componentă a echipei naționale de baschet 3×3 și a CSM Satu Mare.

Claudia Pop a jucat si pentru Galatasaray Istanbul. Pentru formația turcă a evoluat însă doar în debutul stagiunii 2019-2020, după care a suferit o accidentare gravă într-un meci disputat în deplasare cu Sepsi-SIC în EuroCup Women. Claudia Cuic a devenit mama unei fetițe în toamna acestui an iar acum va reveni pe parchet în campionatul României.

Între 2017 și 2019 a fost componenta tot a unor echipe din Turcia, Istanbul Universitesi SK și Botasspor Adana, unde a avut performanțe notabile și o productivitate ofensivă remarcabilă. În străinătate, Claudia a mai jucat la formații din Italia, Spania, Ecuador și Polonia.

În 2020, Cuic s-a întors după 8 ani și jumătate la CSM Satu Mare. Pentru gruparea din nord-vestul țării a jucat ultima dată în sezonul 2011-2012, când a devenit vicecampioană națională. În România aceasta a mai trecut pe la CSM Târgoviște și Universitatea Cluj-Napoca. Extrema cu o înălțime de 1.86 metri a cucerit Cupa României în 2013 alături de formația din Dâmbovița și are în total trei medalii de argint în Liga Națională de Baschet Feminin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.