Schimbare de roluri: Evaluarea profesorilor de către elevi

Evaluarea profesorilor de către elevi ar putea intra în vigoare din acest an. Anunțul a fost făcut în cadrul conferinței Teach for Romania – FIERST „Scalarea bunelor practici pentru o educație incluzivă”.

Referitor la evaluarea profesorilor din perspectiva elevilor, să știți că în momentul de față ministerul discută cu Consiliul Național al Elevilor, este în proces de elaborare a unei metodologii de consultare a elevilor la finalul fiecărui semestru, în așa fel încât să se colecteze feedback de la elevi, care să fie ulterior transmis cu dirigintele clasei sau cu directorul, ca să poată să-și îmbunătățească performanța. În momentul de față noi evaluăm doar prin autoevaluare sau prin procese de evaluare coordonate de inspectoratul școlar, beneficiarul final este foarte rar inclus în această consultare”, a declarat secretarul de stat în MEN, Radu Szekely.

Secretarul de stat a precizat că feedback-ul va fi „cules” prin intermediul unui chestionar, în toate școlile din România, chestionar stabilit în urma unui protocol semnat de Ministerul Educaţiei şi Consiliul Naţional al Elevilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.