Cetățeni din Bangladesh și Afganistan opriți la Berveni

În data de 18 aprilie, polițiștii de frontieră din Berveni au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii migrației ilegale în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 13.00, aceştia au oprit, în localitatea Berveni, un autoturism în care se aflau, alături de şofer, doi cetăţeni de origine afro-asiatică. Aceştia din urmă nu vorbea limba română şi au declarat că sunt din Afganistan, respectiv din Bangladesh. Au fost conduşi la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

Din primele verificări s-a stabilit faptul că este vorba despre doi cetățeni, ambii în vârstă de 29 ani, unul din Afganistan și celălalt din Bangladesh. Cei doi intenţionau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, destinaţia lor finală fiind Germania.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, urmând la ca final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.