Noul episcop Greco-Catolic de Cluj-Gherla, satmareanul Claudiu Lucian Pop, va fi intronizat în Sâmbăta Floriilor

Sinodul Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-catolică, l-a ales pe PS Claudiu Lucian Pop în funcția de episcop la Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla. Noul episcop este originar din Satu Mare.

Înscăunarea noului episcop eparhial va avea loc sâmbătă, 24 aprilie 2021. Sfânta Liturghie și ceremonia de înscăunarea se vor celebra pe esplanada din fața Catedralei Martirilor și Mărturisitorilor Secolului XX, din Piața Timotei Cipariu, începând cu ora 11.00.

Claudiu Lucian Pop s-a născut la 22 iulie 1972, la Pișcolt, în județul Satu Mare. A fost rector al Colegiului Pontifical „Pio Romeno” din Roma, înainte de a fi ales, în 2011, episcop al Curiei Arhiepiscopale Majore a Bisericii Române Unite cu Roma. El i-a urmat în funcție episcopului Vasile Bizău, transferat în scaunul vacant al Episcopiei Maramureșului, cu sediul în municipiul Baia Mare.

Claudiu Lucian Pop a fost confirmat ca episcop de Papa Benedict al XVI-lea pe data de 21 noiembrie 2011. În ziua de 8 decembrie 2011 a primit hirotonirea episcopală la Roma, în biserica „Santi Biagio e Carlo ai Catinari”, în prezența cardinalului Leonardo Sandri, prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale a Sfântului Scaun, a numeroși episcopi și prelați.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.